Nieuw verkoopadres in Amsterdam: Chocolátl NL

We zijn trots op ons nieuwe verkooppunt in Amsterdam:

Chocolátl NL Amsterdam
Hazenstraat 25-A
Amsterdam

Chocolátl opende haar deuren in december 2010 en heeft al een staat van dienst in chocoladeland. Chocolátl verkoopt een prachtige selectie aan ambachtelijke chocolade en vanaf nu is het assortiment ook aangevuld met onze bonbons.

ChocolatL

RTL Koffietijd op bezoek in het atelier

Zaterdag 24 oktober vond het Origin Chocolate Event plaats. Op dit event komen s ’werelds beste chocolatiers en deskundigen hun verhalen en passie voor chocolade en hun inzet voor duurzaam ondernemen delen.

RTL koffietijd kwam bij mij op het atelier om mijn verhaal te horen en natuurlijk om een aantal bonbons te proeven.

Wil je het filmpje bekijken?

Klik hier

 

Lancering nieuwe lijn in Parijs

Deze maand heb ik een nieuwe verpakkingslijn gelanceerd in Parijs. Naast een serie mooi gevulde doosjes bonbons, zijn er cilinderverpakkingen met chocolade-amandelen, flikken met gedroogd fruit of noten en orangetttes. Bijzonder is de Cabosse, een kopergekeurde cacaoboon met veel lekkers onderin.
potjes_blog_web

Bij werelds beste

Onlangs is het boek Chocolate – the reference standard/the chocolate tester 2015 van Georg Bernardini verschenen.
In deze ‘chocoladebijbel’ behoor ik tot de 25 beste chocolatiers van de wereld te behoren met de maximale rating van 6 bonen/sterren.
Conclusie volgens Bernardini: Alexandre is one of the Top Confideurd and the tasting provided a lot of pleasure. The Bean-to-Bar chocolates will reach this high level, I am convinced of this. Currently the quality still fluctuates between 5 and 6 cacao fruits. as the tendency is, however, quite clearly going towards 6 cacao fruits, I am awarding premature praise and the highest rating.

 

tester_web

Chokadootje

Exclusief voor de Librije ontwikkelde Alexandre Bellion samen met Jonnie en Thérèse Boer een schatkistje met de allermooiste bonbons: Chokadootje. Alexandre is een grote wijnkenner en gastronoom en trekt duidelijke paralellen met het maken van wijn en het maken van chocolade. Hij houdt de hele keten van het productieproces zoveel mogelijk in eigen hand. Hij is de enige chocolatier in Nederland die deze keten onder controle heeft.
Chokadootje_librije