Klik op de stip voor meer details over de farms

Bezoek farm →

Chocolatemakers

Locatie: North Kivu, Oost Congo

Cacao: Forastero

Madagaskar

Locatie: Madagaskar

Cacao: -

Marou

Locatie: Ben Tre, Vietnam

Cacao: Trinitario

Cooperative Winaak

Locatie: Tena, Ecuador

Cacao: National

Estibrawpa

Locatie: BriBri, Costa Rica

Cacao: Criollo

Beans

Alexandre combineert de mooiste grondstoffen met kennis, kunde en veel passie. Hij wil de keten van het geheel productie proces zoveel mogelijk in eigen hand houden. Dat betekent dat je veel op reis bent om de beste cacaoboeren te vinden en met de gevonden cacaoboeren nauw contact te hebben. Zijn bonen komen van eerlijke, kleinschalige cacaoboeren uit Ecuador, Costa Rica, Vietnam, Madagaskar en Kongo.
Nadat de bonen naar Nederland zijn getransporteerd, worden ze door Alexandre geroosterd, gemaald en geconcheerd en op smaak gebracht in zijn atelier. ‘Dan heb je de meest pure chocolade die je maar kunt bedenken’. Alexandre is de enige chocolatier in Nederland die deze gehele keten onder controle heeft.