

Chocolatemakers
Locatie: North Kivu, Oost Congo
Cacao: Forastero

Madagaskar
Locatie: Madagaskar
Cacao: -

Marou
Locatie: Ben Tre, Vietnam
Cacao: Trinitario

Cooperative Winaak
Locatie: Tena, Ecuador
Cacao: National

Estibrawpa
Locatie: BriBri, Costa Rica
Cacao: Criollo
Beans
Alexandre combineert de mooiste grondstoffen met kennis, kunde en veel passie. Hij wil de keten van het geheel productie proces zoveel mogelijk in eigen hand houden. Dat betekent dat je veel op reis bent om de beste cacaoboeren te vinden en met de gevonden cacaoboeren nauw contact te hebben. Zijn bonen komen van eerlijke, kleinschalige cacaoboeren uit Ecuador, Costa Rica, Vietnam, Madagaskar en Kongo.
Nadat de bonen naar Nederland zijn getransporteerd, worden ze door Alexandre geroosterd, gemaald en geconcheerd en op smaak gebracht in zijn atelier. ‘Dan heb je de meest pure chocolade die je maar kunt bedenken’. Alexandre is de enige chocolatier in Nederland die deze gehele keten onder controle heeft.